Gjøre denne smittevernplanen med vedlegg tilgjengelig for personalet. Legges ut i sin helhet på Planday og intern facebookside.
Ansv: Daglig lederBekreftet iverksatt: Tom S.
2
Lage informasjonsplakater til ansatte om håndhygiene ved personalinngang, garderober og kjøkken.
Ansv: Daglig lederBekreftet iverksatt: Tom S.
3
Informere ansatte om at det kun skal være 1 person i personalgarderoben av gangen.
Ansv: Daglig lederBekreftet iverksatt: Tom S.
4
Informere alle ansatte om personlig hygiene før de kommer på jobb. Ingen skal benytte klokker eller smykker. God personlig hygiene og kortklipte negler.
Ansv: Daglig lederBekreftet iverksatt: Tom S.
5
Informere alle ansatte om at de ikke skal møte på jobb hvis de er syke eller har symptomer på sykdom. Ansatte skal kontakte daglig leder hvis dette er tilfelle.
Ansv: Daglig lederBekreftet iverksatt: Tom S.
6
Alle ansatte skal informeres om å benytte rene uniformer og arbeidsklær.
Ansv: Daglig leder / KjøkkensjefBekreftet iverksatt: Tom S.
7
Etablere rutiner for daglig renhold av personaltoaletter.
Ansv: Daglig lederBekreftet iverksatt: Tom S.
8
Etablere rutiner for renhold av gjestetoaletter hver 2. time. Renhold av berøringspunkter og glatte flater. Dette skal loggføres på egne skjemaer. Skjemaer må utformes.
Ansv: Daglig lederBekreftet iverksatt: Tom S.
9
Alle bord i restauranten skal desinfiseres/ vaskes mellom hver bordsitting. Alle gjenstander på bordet må renholdes.
Ansv: ServitørerBekreftet iverksatt: Tom S.
10
Det må skiltes utvendig at gjester må holde minimum 1 meters avstand ved kø.
Det må informeres og skiltes ved hovmesterpult om at gjester skal hold minimum 1 meters avstand til hverandre.
Ansv: Daglig leder/Hovmester/servitørerBekreftet iverksatt: Tom S.
11
Lage informasjonsmateriell til gjester angående smittevern ved hovedinngang, toaletter.
Fokus på håndhygiene og avstand
Ansv: Daglig lederBekreftet iverksatt: Tom S.
12
Regelmessig desinfisere av berøringspunkter på kjøkken. kjøl og frys.
Ansv: Kjøkkensjef
13
Alle dører settes i åpen stilling der dette er mulig.
Ansv: Daglig lederBekreftet iverksatt: Tom S.
14
Etablere ny bordplan med større avstand mellom border og maksimum antall gjester per bord.
Foreløpig regel for dette er maks 20 personer per bord og 1 meter mellom hvert bord. Avstand mellom hvert bord kan være mindre hvis det benyttes andre løsninger som hindrer smitte. Eksempel skillevegg eller liknende.
Gjester i samme gruppe bør også holde 1 meter avstand.
Ansv: Daglig lederBekreftet iverksatt: Tom S.
15
Innføre persontallbegrensing på toalettene. Ikke flere personer i toalettområdet en det er antall toaletter.
Dette må skiltes og gjøres tydelig for gjestene. Vurder å sette opp sperrebånd/køordner utenfor toalettene.
Ansv: Daglig lederBekreftet iverksatt: Tom S.
16
Etablere et moderat lydnivå i lokale for å forebygge at gjester og personal behøver å rope til hverandre eller være nære hverandre for å høre. (Ikke for høy musikk).
Unngå bruk DJ
Ansv: Daglig leder/Alle ansatteBekreftet iverksatt: Tom S.
17
All bestilling av mat og drikke skal skje ved bordene. Det må skiltes tydelig om dette ved border og barer.
Ansv: Daglig lederBekreftet iverksatt: Tom S.
18
All betaling skal skje med kortmaskin ved bordene. Betalingsterminaler skal desinfiseres etter hver transaksjon.
Ansv: Daglig leder og servitørerBekreftet iverksatt: Tom S.
19
Sørge for at alle rutiner for renhold i restauranten er skriftlig beskrevet. Gjelder blant annet rutiner for klargjøring av bord mellom hver bordsitting.